ANTON SOMERS

Anton Somers werd geboren in 1986 te Borgerhout. Vanaf jonge leeftijd was hij gepassioneerd bezig met het bewerken van hout. Op de leeftijd van 16 jaar begon hij de opleiding vioolbouw in de vioolbouwschool te Antwerpen.

Na zijn studies begon Anton zijn professionele carrière als assistent en later als rechterhand van Thomas Meuwissen te Brussel. Deze samenwerking duurde tot 2011, waarna Anton zijn eigen atelier opende in het dorp Melsele waar hij opgroeide en sterk is verbonden met het culturele leven. In 2012 hervatten Anton Somers en Thomas Meuwissen hun samenwerking niet meer te Brussel maar in het atelier van Anton te Melsele. In deze periode was Anton verantwoordelijk voor de gehele productie van de instrumenten. Deze samenwerking kwam tot een definitief einde in 2015, waarna Anton zijn atelier verder uitbouwt onder zijn eigen naam.

Sinds september 2016 is Anton praktijkleerkracht in de vioolbouwschool ILSA te Antwerpen.

Anton ontving voor een cello van zijn hand een ‘Coup de Coeur’ in de vioolbouwcompetitie ‘Violoncellenseine’ te Parijs in 2016. De cello werd speciaal gelauwerd om zijn akoestische kwaliteiten.

www.antonsomers.com